Review for Tuff Ladies

Review for Tuff Ladies

25854291Ik zag deze op de bibliotheek site staan en het zag er heel interessant uit. De cover art was vreemd, maar ook weer leuk, en ik was wel nieuwsgierig naar die Tuff/Tough ladies die dit boek zouden sieren.

En nu ik hem heb gelezen, ja, het was een leuk, en informatief boek. Ik heb maar 1 vrouw overgeslagen, voor redenen, maar de rest was echt geweldig. We hebben piraten, Natives, een vrouw die van hekserij is beschuldigd en veel veel meer. Het boek loopt chronologisch, dus we krijgen eerst de oudere tough ladies, en daarna door de nieuwere tough ladies. En deze tough ladies zijn niet altijd de liefste, we hebben ook een paar die nou niet echt super aardig zijn.
Ik vond de manier waarop het boek was gemaakt erg leuk. Elk verhaal heeft een grote plaat, 1 strip en daaronder wat informatie over de vrouw waar het over gaat. Na een aantal vrouwen komt er een glossary langs die wat woorden uitlegt (natuurlijk ook met plaatjes).

Ik mis wel een aantal vrouwen in dit boek, maar ik gok dat ze gewoon een aantal hebben uitgekozen. Misschien volgen er wel meer boekjes die wel die vermiste vrouwen een spotlight geven. Dat zou ik echt heel leuk vinden.

De illustraties/tekenstijl zijn wat apart, en ook niet totaal mijn favoriet, maar ze hadden toch wel een charme die bij het boek en de tough lady thema paste.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, het was echt een leuk boek, en ook al kende ik de meeste (90/95%) van de vrouwen, ik heb toch weer wat geleerd.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: