Review for Sofie en het Geheime Paard

Review for Sofie en het Geheime Paard

Sofie het geheime paard 2e proef5+ Sterren. Weer een geweldig boek in deze series! Hopelijk volgen er nog heel veel meer.

Zover heeft elk boek wel een thema met in de hoofdrol een dier. In de eerste 2 delen waren het pinguins, het derde boek ging over ijsberen, het vierde over dolfijnen, en dit boek? Wel zoals je kunt zien, paarden!

Helaas was er wel iemand terug die ik had gehoopt niet meer terug te zien. Ulrik. Het vervelende joch uit het tweede boek. In dit boek doet ie ook een aantal dingen die ik niet echt leuk vond en ik vond zijn gedrag ook niet leuk. Hij past gewoon totaal niet bij Sofie, Billie en Timmie.

Want Sofie, Billie en ook Timmie, zijn alle 3 geweldige karakters. Hebben veel lef, zijn leuk en gezellig, zijn grappig. Vooral Billie en Timmie zijn echt super leuk, echt typische jongens hoor, met hoe ze zich gedragen, wat ze doen. Maar ze zijn ook super lief en heel beschermend als het om Sofie gaat. Volgens mij zullen ze echt alles doen voor Sofie, en dat is echt gewoon super lief.
Sofie is een dapper meisje, die ik later als ze groot is wel een heel goed beroep zie hebben als dierenredder. 😀 Maar ze maakt zich ook zorgen om dingen, dat zagen we ook in de andere boeken. Sofie is echt heel divers in dat opzicht. Soms heb je hoofdpersonen die eenzijdig zijn, maar niet Sofie. En dat maakt deze boekjes echt nog leuker. Een karakter wat gewoon echt tot leven komt, een karakter waar je voor wilt juichen, die je aan wilt moedigen als het niet lekker gaat, waar je om moet lachen.
En nou moet ik ook zeggen. Dat heb ik ook met Billie en Timmie, ietsje minder, maar toch ook best wel wat.
Edward van de Vendel weet echt hoe hij zijn karakters tot leven kan laten komen. Hij schrijft ze echt geweldig.

Ik lach echt helemaal dubbel om Donny, wat is dat toch een geweldig karakter, en een lieve oom. Ook al is zijn angst voor bloed wel helemaal mooi. Eén druppel en die man ligt plat. 😀

Ik was ook blij om te zien dat het met Oma nu heel wat beter gaat, het was toch wat in het vorige boek, wat zat ik toch te nagelbijten en te hopen dat alles gewoon goed zou komen. Hopelijk blijft ze gezond, hopelijk mag ze nog heel lang van het leven genieten, leuke dingen doen met haar familie.

Het verhaal gaat dit keer dus over paarden, dus we hebben ook bergen paardenfeitjes, en wat waren die leuk te lezen (ik vond ook de verschillende paarden mooi, ik lach wel dubbel toen ik Regenboog zag staan).
Ook het paard waar het in dit verhaal om gaat, en wat Sofie, Billie, Timmie, Ulrik doen (en later ook Donny), was heel leuk, maar ook af en toe wel zielig.
Het einde waarin alles samen komt, en we eindelijk verschillende dingen te weet komen was geweldig en ik heb er echt van genoten. Het was een einde waar ik echt awww bij ging. Een einde dat nog wel eventjes bij me zal blijven.

Ook mooi het grapje toen de kinderen bij Donny kwam en Donny niet meteen naar beneden kwam. Ja, laten we het maar op dat ze hebben zitten kussen laten. 😉

De mooie en kleurrijke tekeningen van Floor de Goede, en de grappige pinguïn fotostrips door Ype Driessen maakten het boek helemaal af.
Als ik een metafoor moet bedenken voor dit zou ik zeggen dat het boek zelf al een chocolade muffin is (met stukjes chocolade)(yum yum), en dat de tekeningen en fotostrips het heerlijke glazuur en de mooie en leuke decoraties zijn die de muffin helemaal geweldig en awesome maken.

Zou ik dit boek aanraden? Oh echt wel, iedereen moet dit, en ook de andere boeken lezen. Ik zou zeker ook aanraden dat je ze wel in de volgorde dat ze zijn uitgekomen leest, want anders mis je dingen, of worden andere dingen juist verklapt (zoals hoe het met Oma is).

En ik? Ik zal vol verwachting wachten op nog een Sofie boek. Hopelijk volgend jaar weer! Ik kan niet wachten om te zien welk dier nu in de hoofdrol komt te staan.

5stars_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: