Review for Sinterklaas zonder baard

Review for Sinterklaas zonder baard

27875694Sinterklaas is weer in het land, en het is ook weer bijna tijd voor zijn verjaardag. Normaal is Sinterklaas een feest waar ik echt naar uit kijk, maar de laatste paar jaar ben ik het steeds minder gaan vinden door de discussies. 😐 Misschien hou ik zelfs op met het feest.

Maar zelfs al heb ik die gedachten, ik vind het nog steeds heel leuk om Sinterklaas boeken te lezen tijdens deze periode. Sommige van de nieuwere boeken hebben van die heerlijke steken naar de discussies, je kunt tegenwoordig aan een boek zien waar de schrijver/schrijfster staat in de discussies. Zo ook met deze, en ik moest wel lachen om wat de Sint te zeggen had er over. 😀

Het boek is echt heel leuk, en ik moest wel lachen om de Sint. Dat hij zich door 1 brief zo laat leiden naar een beslissing die echt heel groot is. Want wat is de Sint nou zonder zijn baard? Zonder zijn mijter? Zonder zijn staf en mantel? De reacties van de kinderen hierop waren geweldig. Ik kan het me zo voorstellen. Ik weet zeker dat als ik een kind was en ik zag een vreemde man die niet leek op Sinterklaas, maar wel zegt dat hij het is, ik het ook niet zou geloven, en ook erg verdrietig zou zijn dat de Sint niet is gekomen.

De pieten waren echt geweldig in dit boek, ze deden echt hun best om de Sint te helpen, en ook aan hem laten zien dat wat hij nou doet niet echt goed is. Dat hij het best mag doen, maar dat hij dan wacht tot na het feest, dat hij dan een jaar de tijd heeft om zijn baard weer te laten groeien.

De illustraties zijn geweldig (maar dat is dan ook te verwachten van de illustrator die al meerdere goede werken op zijn naam heeft staan).

Alleen jammer vond ik wel, dat in mijn boek op pagina 5 een stuk tekst leek te missen. 🙁
“En Knippiet stamelde: ‘Wat vr-vr-vreselijk! Zo’ en daar eindigt het.

Verder zou ik dit boek zeker aanraden, het is een leuk boek perfect voor dit seizoen.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: