Review for Schuld

Review for Schuld

97890261389355+ sterren! Prachtig, heftig, en ik heb het in één adem uitgelezen. Een aanrader!

Ik kijk al een tijdje uit naar dit boek, en toen de dag daar was ben ik meteen naar de boekenhandel gefietst zodat ik hem kon kopen! Wat een geluk dat de boekenhandel hem ook meteen had (soms hebben ze nieuwe boeken nog niet meteen).

En toen op de 10de had ik eindelijk tijd om lekker op mijn Fatboy te zitten, weg te zakken en dit boek te lezen. En wauw, ik kon gewoon niet stoppen met dit boek te lezen, ik heb het echt in één adem uitgelezen, het boek pakte me gewoon vast en liet me pas los bij de laatste pagina, nou ja, zelfs daarna bleef het boek bij me. Want wat een heftig verhaal was dit zeg. Vooral als je uiteindelijk de echte reden vindt voor de wraak. Wauw.

Want dat is dit, wraak, maar waarop? Ja, daar kom je maar langzaam achter, want aan het begin is het nog allemaal waaroms en hoe’s’, want ja die meiden… die zijn nou niet echt bekend bij elkaar. Het zijn ook nog eens allemaal verschillende meiden. Ietwat meer populair, net nieuw, ieder meisje is toch weer anders, maar toch is er iets wat ze gemeenschappelijk hebben, en ik moet zeggen dat Mel Wallis de Vries het allemaal geweldig neerschrijft, dat je echt wilt weten wat die meiden nou samen gemeenschappelijk hebben.

We hebben dan ook meerdere POVs. We hebben degene die achter de meiden aanzit (zijn POV is in rood), en dan hebben we nog 3 verschillende meisjes. Degene in het rood. Brrrrr, wat een engerd is dat zeg. Zijn ideeën, zijn plannen, wat hij wilt doet, hoe hij denkt. Nou, ik zat af en toe echt met kippenvel te lezen. Wat is er gebeurd dat diegene zo is geworden.
En dan de meiden. Mijn God, ik vond ze niet allemaal zo tof, maar dat was voor het meeste gedeelte in het begin, en dan begin je ze te leren kennen. En net op het punt dat je het meeste om ze geeft… wel, ja. Ik denk dat je wel kunt raden wat er gebeurd.
Alleen het laatste meisje, die probeert nog eens wat te maken van alles. Zij doet alles om uit te vinden wat er gebeurd om haar heen, waarom ze die briefjes krijgt, over de andere meisjes. Ik vond Tess het meest sympathiek en ik was voor haar echt aan het juichen. Ik zal niet verklappen hoe het eindigt met Tess, dat mag iedereen zelf uitvinden.

Mel Wallis de Vries schrijft alles ijzingwekkend, de spanning wordt steeds een beetje meer, en ze schrijft de scenes waar dingen gebeuren zo echt dat ik af en toe toch eventjes op moest kijken, want wat was het heftig.

Ik moet ook even een applausje geven voor hoe zij de sex scenes heeft geschreven. Ja, er zijn wat scenes zoals dat. De meeste mensen die mijn reviews hebben gelezen weten hoe ik denk over YA/jeugdboeken + sex, vooral de hele uitgebreide, grafische scenes die ik soms tegen kom, voornamelijk in Nederlandse boeken. Maar in dit boek? Ze schrijft alles netjes en keurig, het is voornamelijk heel lief en er is niks grafisch aan, en daar moet ik toch even voor klappen. Toen kleding uit begon te vliegen was ik bezorgd om grafische scenes (zoals in een zeker Nederlands Ya/jongeren boek waar werd verteld over de geweldige sex op een wasmachine…yep…), maar ik hoefde me niet zorgen te maken.
En nogmaals, sex is OK, maar ik hoef het niet per sé in een boek. Ik voel me toch ongemakkelijk, net alsof je bij ze in de kamer staat te gluren terwijl ze seks hebben, terwijl ze klaarkomen. Nee, dank je. Sommige dingen hoef ik niet te lezen.

Wat nog meer, ik denk dat ik nu wel het meeste heb besproken, dit is echt een adembenemend, spannend en ook heftig boek. Ik was ook zeker bezig met het uitpuzzelen wie onze mysterieuze rode POV persoon was. Doe ik nou altijd met dit soort boeken, zelf kijken of ik uit kan vinden wie het is.

De laatste pagina’s? Echt geweldig dat dat was toegevoegd. Dat gaf het boek nog meer extras en maakte het nog heftiger.

Ik zou dit boek zeker aanraden! Zoek je een spannend, heftig boek? Dan is dit zeker een boek dat je moet uitproberen.

5stars_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: