Review for Jip en Janneke: Sinterklaas Komt!

Review for Jip en Janneke: Sinterklaas Komt!

71W9VW6KrKLSinterklaas is weer in het land, en toen ik dit boekje in de bibliotheek zag wist ik dat ik het moest herlezen, zo passend bij het seizoen, lekker in de sfeer komen van de leuke feestdagen. Ik vond Jip en Janneke geweldig toen ik nog een klein kindje was, en ik moet zeggen dat ik het nu nog net zo leuk vind, ook al merk je toch dat het anders is. 🙂

Dit boek heeft meerdere verhaaltjes (hele korte) over Sinterklaas, vanaf het begin dat Sinterklaas er nog niet is, tot het deel waar Sinterklaas allang weer naar Spanje is.

Ik ben ook zeer blij dat dit boek gewoon lekker ouderwets is, geen gedoe rondom al die Zwarte Pieten, heeerlijkkk! En ook gewoon de uitleg zoals het is, niks slavernij. Gewoon zwart door roet en andere troep van schoorstenen.

Het stukje met Jip in de schoorsteen en wat er daarna werd gezegd was eventjes vreemd voor mij. Mijn vriend merkte het ook al op toen ik hem het stukje voorlas en hij vond het ook apart.

Jip en Janneke blijven gewoon leuke karakters, en ik vond het heel leuk om ze weer te zien. Ik had alleen toen volgens mij niet door dat ze best vaak het niet met elkaar eens waren, en dat zie ik nu weer wel. Niet eens worden over schoentjes, over de Sint, over teiltjes water, over liedjes. Ze waren ook vaak vriendjes, maar toch ik vond het wel even vreemd, in mijn hoofd waren ze supergoede vriendjes. En ja, ik weet vriendjes maken wel eens ruzie, maar ik vond het wel verbazingwekkend hoe vaak ze het niet met elkaar eens waren.

De illustraties blijven leuk, Fiep Westendorp tekende altijd zo leuk en gezellig. Ze had echt een mooie en herkenbare stijl.

Ik vond dit een superleuk boekje, en het paste echt super goed bij dit seizoen. Zeker een aanrader voor kinderen. Leuke illustraties, leuke verhaaltjes.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: