Review for Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

Review for Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

9789025868758Ten eerste, dank je lief vriendje voor dit boekje! Ik wilde dit boekje heel graag hebben, maar ja, gisteren begaf mijn fietsband het en kon ik hem niet halen (de boekenhandel is nou niet echt in de buurt). Maar dankzij mijn liefje heb ik hem toch gekregen.

Nu voor het boek! In dit boek komen we er Eindelijk achter wat er nou met Kwark is gebeurd, waarom heeft ie toch dat houten been? Want immers, je krijgt niet zo eventjes een houten been, en wie heeft er nou gehoord van een tovenaar met een houten been? Inderdaad, houten benen zijn in het algemeen voor (gemene) piraten bestemd! Ik was heel geinteresseerd om eindelijk het geheim achter Kwark’s houten been te lezen.

Het uiteindelijke geheim? Hartstikke leuk, en ik had wel een klein vermoeden dat het zoiets moest zijn (immers we weten allemaal hoe Kwark is, en hoe geweldig hij is). Ik vond het echt superleuk om Kwark als jonge tovenaar te zien, leuk om hem eens zonder baard te zien, en met een niet-witte haarkleur. Ook al is blijkbaar zijn outfit door de jaren nog steeds niet veranderd (wat wel grappig is, je zou verwachten dat je na zo’n lange tijd toch moe wordt van dezelfde kleur/dezelfde kleding).

Ik vond het ook erg leuk dat Foeksia aanwezig was in de plaatjes, ze leefde echt mee met Kwark, was meteen in het verhaal. En ik vond haar reactie op het verhaal gewoon enorm schattig, en ik zat dan ook echt te awww-en.

De illustraties zijn natuurlijk weer geweldig (ik hou echt van Saskia Halfmouw’s illustraties).

Ah, en ik moet ook even zeggen dat ik de Hoi Lezer pagina’s altijd met veel plezier lees. Paul van Loon verteld ons dan hoe het verhaal is gekomen, en hij heeft altijd wat grappigs te melden. 🙂

Ik zou dit boekje zeker aanraden. Leuk voor mensen die net beginnen met Foeksia, en superleuk voor mensen die al Foeksia een tijdje volgen.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: