Review for De Nootjesroof

Review for De Nootjesroof

97894631300113.5 sterren. Dit was een leuk boekje!

Ik vond alleen onze inspecteur erg saai en ik had veel meer verwacht van de geweldige inspecteur. Natuurlijk, hij is wat ouder, hij is wat ingezakter, maar ik vond het gewoon jammer hoe hij was. In plaats van er echt voor te gaan, zat hij telkens te denken aan eten, of thee, of warmte. En hij had wel wat goede momenten, momenten waar ik zag dat hij inderdaad misschien ooit eens een geweldige inspecteur was, die er echt voor ging. Ik hoop dat wij die verhalen ook gaan zien, want dat zou het karakter beter maken.
Maar, ondanks dat hij dus nou niet echt de inspecteur was die ik verwachtte, was de inspecteur wel een hele aardige man. Lief, weigerde geweld te gebruiken, gaf een huis aan iemand die dat nodig had. Ik vond hem in dat opzicht echt een leuk karakter en ik mocht hem wel.

Dan hebben we nog Paddy (of in ieder geval, dat is nu haar naam). Onze nieuwe assistente voor Gordon, een jong, schattig muisje dat vaak honger heeft, heel veel moet leren, maar ook heel gretig is om te leren. Ik vond haar een best leuk karakter, alleen jammer dat zij dan wel erg naar geweld wilde reiken. Haar constante gevraag om het pistool, of de wapenstok, ergerde me. Ik snapte niet waarom het nou zo nodig was.

Het mysterie? De dief/dieven? Het verhaal? Hartstikke leuk, en ik heb echt genoten om mee te puzzelen met onze falende inspecteur, en onze gretige assistente. Uit te zoeken of ik kon uitvinden wie het had gedaan.

Ik vraag me wel af wie de muffins weer in voorraad doet, het lijkt me dat ze nu best snel opgaan. Maakt de inspecteur ze zelf? Is er een magische boodschappendienst? Iets anders? En wordt je niet een beetje misselijk van alleen maar muffins eten (zelfs al zijn ze verschillend)?

Ik vond de obsessie met stempelen ook wel een beetje apart.

De illustraties zijn erg leuk, en ik vond ze op een aantal punten zelfs mooi om te zien. Zelfs met de kou van de winter die in dit boek heerst, gaven de illustraties warmte af (hopelijk klinkt dat zoals ik het wil laten klinken, en niet wazig of zo). 🙂

Ik hoop dat er nog meer boekjes vertaald worden over Inspecteur Gordon, en ik hoop ook dat we dan wat meer over deze mysterieuze pad te weten komen.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, dat zou ik zeker doen. Het is een leuk boek, en past ook perfect bij het komende seizoen.

3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: