Review for Speeltuin

Review for Speeltuin

9789059652941Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2015!

Wat een heerlijk boek is dit zeg! Niet alleen heeft het prachtige platen, maar het is ook heerlijk interactief.

Want ja, wat is er nou leuker dan een boek met plaatjes? Dat je in die plaatjes een eigen route kunt bedenken, dat je een begin en een eind hebt, en dat je zelf moet uitzoeken hoe je van punt A naar punt B komt. Spring over wolken, klim door een bramendoolhof, klauter door een grot, en waarvoor eigenlijk? Nou, voor die leuke speeltuin!
Ik vond het hartstikke leuk lekker mee te doen, mijn weg te vinden door monsters en doolhoven.

Er was niet veel verhaal/woorden, maar je kunt je eigen verhaal zeker weten maken. Daar leent dat interactieve zich echt wel voor. Vertel een spannend verhaal over het monster in de grot, of over het grote wolkenland dat na de klif komt. Ja, ik kan me zo 1000 en 1 verhaaltjes bedenken bij alleen al de plaatjes en het interactieve gedeelte.

De illustraties waren best mooi, niet helemaal mijn stijl, maar zeker niet slecht. In elk plaatje kun je weer wat ontdekken, en ik vond het einde (geen spoilers natuurlijk) superleuk.

Zou ik dit boek aanraden? Zeker weten! Kinderen gaan dit hartstikke leuk vinden. Lekker meedoen terwijl je zelf of de ouders een spannend verhaal erbij bedenken. 🙂

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: