Review for De wolf die uit het boek viel

Review for De wolf die uit het boek viel

Ik heb echt genoten van dit boek, maar ik vond het einde toch erg jammer, en ook het boeken gedeelte was wel interessant, maar ik vond het een beetje te kort verteld. En ik heb ook een aantal vragen over dingen. Dus 3.5 sterretjes voor dit boek is alles wat ik kan geven (wat nog steeds goed is natuurlijk).

Het boek klonk erg veelbelovend, interessant, en ik als boekenwurm zou dit ook wel willen kunnen, springen van verhaal naar verhaal. En voor een groot deel was het boek ook goed en leuk. Arme wolf is uit zijn verhaal gegooid omdat zijn boek naar beneden is gevallen (die meid heeft echt superveel boeken zeg, geweldig!), maar de wolf heeft niet alleen het probleem dat hij geen idee heeft van wat er gebeurd was, maar hij heeft ook nog eens een vijand, de kat. Ik vond het wel leuk dat die kat was toegevoegd, ookal zag het er af en toe vreemd uit hoe die kat op de richeltjes van de boekenkast stond. De wolf, ik had gewoon medelijden met hem, in een totaal vreemde wereld, met een kat die je niet wilt.

En dan begint het verhaal, de wolf probeert te vluchten voor de kat en komt in verschillende boeken terecht. Heel leuk dat elk boek de wolf in zijn eigen vorm liet, maar dat de karakters van elk boek weer een andere stijl hadden. De dino’s waren simplistisch getekend, terwijl het bal verhaal heel chique eruit zag.
Bij het laatste verhaal, dat vond ik nou leuk, maar het laat me wel deze vraag stellen: Waar is de andere wolf heen? Ook uit het boek gevallen?
En ook deze, weet de wolf waar hij naar toe gaat? Dit verhaaltje is nou niet echt lief voor een wolf (nou ja, geen enkel verhaal is dat in geval van sprookjes).

Alleen het eindigt met dat verhaal. Ik heb dan nog steeds vragen, hoe eindigt het met de wolf? Gaat hij nog terug naar zijn eigen verhaal? Hoe staat het met het boek waar hij officieel in zat?

Ik had ook meer verwacht, ook wel misschien wat meer spanning, nu was het Wolf gaat in een verhaal/boek, er gebeurt iets korts, en wolf rent weer verder. Dat wordt toch een beetje saai. Misschien is het omdat ik volwassen ben, maar ik kan me voorstellen dat kinderen ook wel wat meer willen om de aandacht erbij te houden.

De illustraties waren dan wel echt een feestje voor mijn ogen. Wat kleurrijk, wat leuk, echt prachtig, en ik vond het echt mooi om al die boeken te zien. De titels te lezen en een gokje wagen over de inhoud, wat leest Zoë veel zeg!

Zou ik dit boek aanraden? Ja, zelfs met de dingen die ik heb genoemd, was dit een leuk boek, met echt prachtige illustraties die je gewoon niet loslaten!

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: