Review voor Dansen op de Vulkaan

Review voor Dansen op de Vulkaan

17184354Ik ben een enorm fan van Flo’s Dailies, en ik kijk elke dag weer uit voor een nieuwe daily. Ik heb ook verschillende boeken gelezen waar hij illustrator was. Ik had alleen nog niet de kans gehad om dit boek te lezen, maar gelukkig had de bibliotheek hem dit keer wel (of in ieder geval, 1 van de bibliotheken) en kon ik hem dus lekker lezen.

Het verhaal is opgedeeld in verschillende stukken. We beginnen met Flo die op werkvakantie is met een vriend (gok ik in ieder geval, ookal vond ik het nou niet altijd vriendschap zoals zij met elkaar omgingen). Het tweede verhaal verteld ons over Bas en Flo en dat ze beide vallen voor een jongen die vaak bij hun thuis komen. Het laatste stuk van het boek gaat over Flo toen hij in New York was, en dan hebben we een epiloog en die gooit ons weer terug naar het begin.

Ik moet zeggen dat ik het eerste stuk het beste vond. Sure, ik ergerde me groen en geel aan die gast waar Flo mee reisde, maar het was toch echt een leuk verhaal, ook wel een beetje verdrietig vanwege hoe erg Flo Bas miste en hoe hij probeerde zo vaak mogelijk te bellen. Het was best herkenbaar en ik kon me heel erg goed voorstellen hoe Flo zich moest voelen. Omringt door mooiheid, maar het gemis van Bas neemt het toch vaak over.
Ik vond het wel mooi hoe er blijkbaar een vloek heerste over Flo en het maken van een foto van de zonsop/ondergang. 🙂

Het tweede deel was erg pijnlijk en ik heb me echt er door heen moeten worstelen. Er waren stukken die echt leuk waren en waar ik dus eventjes doorheen vloog, maar de stukken dat Bas en Flo zo met elkaar omgingen, en met hun relatie, waren gewoon erg pijnlijk. Het liet mij een kant zien die ik niet van die twee ken. Misschien is het in de dailies voorbij gekomen hoor, maar ik onthoud niet alles, en ik ben ook het type dat ik gewoon dingen blokkeer/verdring als ik iets niet echt leuk vind.
Add to dit dat ik echt een hekel heb aan mensen die cheaten op hun partners. Ik kan me voorstellen dat het voor Flo en Bas zwaar was, maar kom op zeg. Ik had gewoon zin om beiden eens even door elkaar te schudden.
Ik vond die jongen dan ook bloedvervelend, hij wist wat er gebeurde en in plaats van voor de vriendschap te kiezen, koos hij voor dit. :\
Bah, dit verhaal liet echt een zure smaak achter bij mij.

Het derde stuk was wel mooi, maar again, ik HAAT het als partners cheaten. Je hebt een fucking vriend/partner en je doet dat allemaal? Wat de fuck is er mis met je? Misschien ben ik ouderwets, maar ik vind dit gewoon niet kunnen.

En dit geld voor beide karakters, Bas en Flo. Beide zijn nou niet echt goed bezig.

Bah, bah en bah. Het boek was wel goed, en daarom heb ik het ook 4 sterren gerate, maar echt, ik zie Bas en Flo nu in een ander daglicht. En dat vind ik toch echt jammer. Ik ben enorm fan, maar ik weet het nu allemaal niet meer hoor. Aan de ene kant ben ik blij dat ik het boek heb gelezen, maar ook aan de andere kant, ik ben verdrietig dat ik dit heb gelezen.

De art in het boek is leuk, grappig. Op tijden heel serieus, maar vaak ook gewoon lekker soepel en niet serieus. Flo’s tekenstijl is echt leuk om te zien en ook heel herkenbaar (je kunt hem makkelijk herkennen als je zijn tekeningen ziet in andere boeken).

Zou ik dit boek aanraden? Ik weet het niet.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: