Review for Het Gifbos

Review for Het Gifbos

momredirNa meer dan een jaar toch besloten deze serie weer op te pakken, dit keer met de andere delen, en niet zoals vorig jaar dat ik thuis kwam met een deel 3 (want waarom zou je als bibliotheek dat ergens neerzetten, zoooo moeilijk). Na uitzoeken kwam ik er achter dat ik boek 1, 2 en 4 had meegenomen.

En nu dankzij dit boek snap ik eindelijk wie Sanna is, waar ze vandaan komt, wat haar band is met Willem (of Spaai) en waarom hij zo beschermend is over haar. Ook hebben we (net zoals in het derde boek) weer een andere plot eronder dat te maken heeft met het milieu. Ditmaal gaat het over mensen die gif/afval weggooien en dus het milieu verpesten. Ook hebben we een (zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen) redemption arc voor een van de karakters. Niet dat dat veel hielp voor mij, ik mocht dat karakter niet vanaf het begin, en een magische redemption gaat het echt niet beter maken voor mij.

Willem was een interessant karakter, maar ik vond hem een beetje saai en net iets te veel zijn best doen. Je best doen is één ding, maar zo erg? Nah.

Dit boek zit wederom vol met feitjes en ook recepten, maar in tegenstelling tot het vorige boek, heb ik ze voornamelijk overgeslagen. Ze zaten meerdere malen in de weg van het verhaal. Misschien leuk om het aan het einde toe te voegen, in plaats van overal.

De illustraties van Rick de Haas zijn weer geweldig leuk en maken het boek toch leuker.

Het boek leest vlot weg en voor je het weet is het voorbij. Ik ga zeker boek 2 nog lezen, misschien boek 4. Ik hoop dat dan toch echt de serie voorbij is.

Ah, waarschuwing voor iedereen nog. Lees deze serie op volgorde. Doe eventjes onderzoek, omdat bibliotheken blijkbaar niet veel zin hebben in het nummeren van de boeken. Lees je de boeken niet op volgorde (zoals ik met mijn deel 3) dan is het superverwarrend en heel wat minder leuk.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: