Review for De Kindertemmer

Review for De Kindertemmer

26062563Na een lange zoektocht (en dan vragen de boekenhandels zich af waarom mensen dingen online kopen) heb ik eindelijk dit boek in handen. Ik wilde het zo graag hebben, maar het heeft me bijna 3 dagen geduurd voordat ik het kon vinden. Het is dat online 2 euro verzendkosten had, anders had ik toch echt dat gekozen.

Wat een geweldig leuk boek van Jacques Vriens was dit weer. Hij is een van mijn favoriete schrijvers en hij blijft me verrassen met leuke verhalen, met vaak een leuk lesje. Zo ook in deze. In tegenstelling tot veel kinderboeken is dit boek voor het meeste deel niet vanuit de POV van de kinderen. Het is de POV van de ouders/de verteller, pas wat later in het boek hebben we ook een stuk vanuit de kinderen/verteller. En dat was leuk. Ik ben zo gewend dat als het een kinderboek is dat je dan vanuit het perspectief van het kind kijkt, dit was verfrissend.

Ik vond de ouders ook erg leuk, ook al was het wel de ouders eigen schuld dat dingen zo uit de hand liepen. Je kind verwennen is één ding, maar zo verwennen dat die kinderen denken dat ze alles kunnen doen en zich gewoon slecht kunnen gedragen is een ander ding.

Gelukkig zijn deze ouders geen watjes, en proberen ze het probleem aan te pakken, en wat dan volgt was gewoon geweldig. Ik had veel plezier om te lezen wat er nu weer voorbij kwam, en ik vond de Kindertemmer echt briljant. Ik dacht dat het iets heel engs zou zijn, immers Kindertemmer klinkt nogal duister en slecht, maar het was uiteindelijk gewoon hartstikke leuk, en wat een goed plan. Misschien een beetje simpel, maar het effect was er.

Het einde was echt leuk en ik was gewoon zo blij met hoe het eindigde.

Het boek zit vol met prachtige illustraties die het boek nog meer spannend en leuk maken. Ze zijn ook lekker kleurrijk en ik genoot er van (OK, misschien niet van dat ene plaatje met die blote billen, maar voor de rest waren de illustraties top).

Zou ik dit boek aanraden? Echt wel, het is een super leuk boek en ik weet zeker dat jong, en ook oud, dit boek graag willen lezen en in de boekenkast willen hebben! Aanrader!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: