Review for Puck & Mika: De komst van meneer Chutney

Review for Puck & Mika: De komst van meneer Chutney

9789022328880Ik was eigenlijk niet van plan een review te schrijven, maar ik moet toch eventjes mijn frustraties uiten over dit boek.

Het een best redelijk boek, met een interessant thema en best goede hoofdpersonen. Maar echt, serieus die meneer/mevrouw Petten, de burgemeestersvrouw en dochter, wat waren dat de slechtste, meest afschuwelijkste mensen ooit. Blijkbaar heb ik het ongeluk dat ik de laatste dagen alleen maar boeken lees over elitaire karakters die denken dat ze helemaal geweldig zijn, en OH NEE als er iets niet gaat zoals zij dat willen. Mijn God, het gedrag van deze (en ook een aantal andere karakters) was afschuwelijk, hoe ze mensen behandelden was walgelijk, en dit alles zorgde er ook heel erg voor dat ik het boek niet hoger kan raten dan 2.5 sterren. Ik kan me voorstellen dat ze zijn deze dingen hebben meegekregen met een reden (misschien om het verhaal wat leuker te maken of zo), maar sorry, ik had toch wel iets anders willen zien. Of in ieder geval dat ze veranderden en misschien beter werden, helaas kan ik zeggen dat dit NOOIT gebeurde. :\ Heel heel jammer.

Ik werd ook heel erg moe van het vermoorden van de naam Chutney. Een keer is leuk, twee is ok, maar na 5 keer hetzelfde gedoe, heb ik er genoeg van en vraag ik me af of die mensen het IQ van een kapako hebben of zo. Zo moeilijk is het toch niet, vooral als iemand je TELKENS verbeterd.

Het hele gedoe met die tuin. Hebben die mensen niet iets beters te doen dan mensen pesten?

Ook waren er verschillende andere situaties die zo overdreven en zo stom waren dat ik gewoon met mijn ogen zat te rollen.

Meneer Chutney was geweldig en hij heeft echt het boek gered van minder sterretjes. Geweldig om hem moeite te zien doen om Puck en Mika te helpen, en ook dat hij zo zijn best deed om onze taal te leren. Toppie.

Het einde van het boek was leuk, maar ook wel een beetje te verwachten en ook een beetje teleurstellend.

De illustraties waren geweldig, ookal moet ik zeggen dat ik vaak verblind werd door de kleuren. Fluor oranje is leuk, voor highlighten, je hele boek die kleur maken is misschien een beetje té. Vooral omdat het echt verblindend was. Maar een leuk idee, en je valt zeker weten op.

Zou ik dit boek aanraden? Niet echt. Met tijden is het een leuk boek, maar vaak is het gewoon enorm frustrerend.

2.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: