Review for Project Prep: de lancering van een mode-app

Review for Project Prep: de lancering van een mode-app

25805665Wat een leuk boek was dit, lekker verhaal, goede karakaters, een vleugje romantiek, veel fashion en ook veel informatie about coden en apps. 4.5 sterretjes.

Ik was zeker nieuwsgierig naar dit boek. Niki Smit schrijft zeer leuke boeken, en dus was ik wel geinteresseerd in dit boek. Deze heeft niet alleen fashion, maar ook coden en programmeren en ook een stuk over hoe zoiets nou gaat. Want zodra je klaar bent met je appje, wat dan? Het is iets wat je zeker niet vaak in jeugdboeken, vooral die voor meiden, ziet. Ik wilde wel eens weten of deze combinatie van Fashion + Romantiek + Apps werkte. En, ik moet zeggen na het boek te hebben gelezen, dat het zekerste weten perfect werkt. En ik weet zeker dat meiden dit boek heel erg leuk gaan vinden. Het leest lekker door, en zoals ik al zei het combineert het coden/programmeren (wat ik gok dat veel meiden toch eventjes niet zo spannend vinden, of waarvan ze denken dat het moeilijk is) met onderwerpen die voor hun leuk en interessant zijn.

Het was zeker ook leuk om Coco te zien verschijnen in het boek. Het was een korte verschijning, maar ze wordt ook een aantal keer genoemd in het boek. Zeker een aanrader dat mensen die Coco’s boeken nog niet hebben gelezen, dat ook even te doen. Dan is het boek namelijk nog leuker. Althans, dat vind ik. 🙂

De karakters waren best leuk, maar ik moet zeggen dat ik af en toe wel even mijn hoofd zat te schudden om die meiden. Isabel met haar opmerkingen over school, directeuren en ouders (maar dat laatste kan ik vergeven, het is immers een puber), maar ook haar houding naar hockey.
Ik weet dat je app belangrijk is meid, maar je zit nu eenmaal op hockey, waar je ouders waarschijnlijk goed geld voor uitgeven, en je zit maar te doen alsof je ziek bent, zelfs nep aan het doen bij de dokter.
Haar houding naar school, en de opmerkingen die ze maakte vond ik vreemd. Ja, het zuigt, je moet naar school, en ja jij denkt dat het totaal waardeloos is, maar je kunt niet verwachten dat iedereen die mening deelt. En wat is er nou zo vreemd aan een school die niet zoveel met technologie doet. Of dit geeft om zijn leerlingen en niet in de problemen willen komen met de inspectie. Want ja, jij kan mooi vinden dat je altijd maar eventjes er tussen uit moet voor je appie, maar je bent nog steeds verplicht om naar school te gaan. De school kan niet altijd een uitzondering maken, want als ze het voor jou doen, dan willen anderen ook.
Dan hadden we nog Kate die totaal vaag deed. Zij mag dus wel vriendinnen worden met Aisha, maar als Isabel dus gezellig kletst met een leuke meid is het meteen paranoia en ruzie? Want je zoekt andere vriendinnen? Wacht, wacht, wat? Waarom mag jij met iedereen praten, maar als Isabel dat doet is het boehoe en wil ze je vervangen? Dit is niet hoe dingen moeten werken meid.
Ook hoe ze de ene keer wilde dat Isabel zoende, maar het volgende moment zat ze weer te miepen erover. Ook hoe ze af en toe reageerde op Isabel om dingen als coden en zo. Sorry, Kate was vaak een leuke meid, maar volgens mij is er toch iets niet helemaal toppie daar.
Olivier vond ik bij tijden leuk, maar ik vond hem ook een beetje te. Hij snapt echt totaal de hint niet, en na een tijdje werd het gewoon vervelend dat hij steeds maar achter Kate’s kont aan zat te hobbelen.
Dat waren eigenlijk de enige stukjes die ik niet echt top vond.

Isabel (naast haar vage opmerkingen over haar school), was een leuke meid en ik vond het leuk hoe ze haar best deed met haar app, hoe ze van een klein projectje een supergroot geweldig iets heeft gemaakt. Ik vond het fantastisch om te zien hoe ze het coden snel oppakte en hoe ze een heel businessplan maakte. Ik vond het ook mooi dat ze precies wist wat ze wilde. Maar het was ook heel realistisch, als het niet meezat was het toch eventjes dat ze in een dip schoot, gelukkig had ze haar vrienden, en ook familie, die haar met liefde weer eventjes uit de dip trokken. En vaak kwam ze er ook zelf uit.
Het romantiek stuk was ook hartstikke leuk, en ik keek gewoon uit naar een ontmoeting, die we gelukkig kregen. En wat was dat lief, ookal had ik tijdens sommige stukjes toch meer het gevoel dat we hier over 15 of 16-jarigen praatten, en niet over een 13-jarig meisje.

Ik moet zeggen dat ik River echt het beste karakter vond in het hele boek. Ze was fel, wist wat ze wilde en was ook niet bang om haar mond open te doen. Eerst leek ze een beetje

Het verhaal was echt super leuk, en het is geassisteerd door hele leuke illustraties. Lekker kleurig en fleurig en ze vrolijkten het verhaal nog verder op. Lieten ons verschillende dingen zien (zoals kleding, maar ook de app zelf en nog veel meer).
Ik vond de vormgeving van het rest van het boek ook mooi en gezellig. Elk hoofstuk heeft zijn eigen kleur (wat betekent dat tekstberichtjes, datums en tijden in die specifieke kleur zijn). Echt super leuk.
Aan het begin van het boek hebben we ook een super tof stickervel, echt een leuk idee dat dat is toegevoegd.

Er is ook genoeg informatie (maar niet zoveel dat het vervelend/saai wordt) over coden/het maken van apps en ook wat links hier en daar over coding sites. Ik zou het eigenlijk ook leuk hebben gevonden als er aan het einde van het boek een soort index zou gemaakt zijn met al deze links + nog wat extra informatie over coden/programmeren. Gewoon dat beetje extra voor die mensen die dit boek hebben gelezen en het willen uitproberen (en niet zin hebben om het boek door te spitten naar die links/informatie).

Ik hoop dat we zeker nog meer Project Prep boeken krijgen. Vooral met het einde zoals het is en wat daarin gebeurde, hoop ik zeker dat we meer Isabel en haar groepje vrienden krijgen.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Zelfs al heb je niet superveel met coden/programmeren, zoals ik als zei het boek heeft ook bergen fashion en heerlijke romantiek.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: