Review for Londen in Stijl

Review for Londen in Stijl

9789021558622Wel ik moet zeggen dat dit niet is wat ik verwachtte. Ik had eigenlijk gehoopt dat dit een leuk boekje zou zijn over betaalbare en leuke vintage winkeltjes. Helaas waren veel van deze winkeltjes niet wat ik leuk vond, en het zag er nou niet uit als betaalbaar, in ieder geval, niet betaalbaar voor mij. Maar de foto’s waren zeer mooi.

Ik zag dit boek in de bieb, en heb deze en haar zusje (Parijs in Stijl) meegenomen. Ik hou wel van winkels die net iets anders zijn, en vintage is ook leuk. Ik heb ook nog steeds plannen om naar beide steden een keer te gaan, maar ik zal deze guides niet gebruiken. Ik ga wel gewoon in de gewone winkels shoppen, die wel voor mijn budget zijn. En die grote winkels zijn net zo leuk. En dat was ook een frustratie puntje, het je moet niet naar de grote winkels gaan-mantra die steeds en steeds weer werd benoemd. Laat mensen lekker zelf kiezen of ze jou fancy winkeltjes willen checken of niet.

Want dat is wel het gevoel dat ik had, dat al die winkeltjes bedoeld zijn voor mensen als Kate Moss (ze wordt best vaak genoemd, net zoals een stel andere beroemdheden in de mix worden gegooid). Misschien zijn er ook leuke betaalbare vintage winkeltjes genoemd in het boek, maar ik heb ze niet echt gezien. Heel erg jammer, ik had eigenlijk wel iets verwacht als prijzen systeem, iets voor de mensen die wel dure vintage kunnen kopen, en iets voor de mensen die leuke, betaalbare vintage willen vinden.

Ik heb de interviews op een gegeven moment ook overgeslagen, het was gewoon meer van hetzelfde. De eerste was leuk, maar daarna voelde het gewoon alsof steeds hetzelfde bandje in een casetteplayer werd afgespeeld.

De foto’s waren echt prachtig en ik heb met veel plezier ze bekeken. Vooral de verschillende mode winkels waren mooi, ik had minder interesse in het voedsel, aangezien het toch vaak voedsel is wat ik niet wil eten.

Zou ik dit boek aanraden? Niet echt, het is een leuk boek voor de foto’s, maar buiten dat? Niet echt. Ik ga nog wel het Parijs in Stijl boek lezen, waarschijnlijk voornamelijk voor de foto’s, en meer niet.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: