Review for Het Boek Zonder Tekeningen

Review for Het Boek Zonder Tekeningen

9789401424875Geweldig, hilarisch en een must-read!

Ik was laatst in de boekenwinkel en ik zag dit boek. Ik heb het meteen gepakt, opengeslagen en een stukje gelezen, waarop mijn vriend zat te zuchten en grapjes te maken dat ik weer verdwaalde in een boek terwijl we onderweg waren naar een ander boek (die ik had gezien en waarvan ik wilde weten of de bibliotheek hem had). Maar toen hij het boek zag, moest hij ook lachen en we hebben samen het boek gelezen in de boekenwinkel.

Wat een geweldig leuk boek was dit zeg! Ik moest echt zo lachen om de stemmen van dit boek. Het was echt zoals ze in het Engels zeggen: It broke the fourth wall. En dat deed het. We hebben 2 stemmen, eentje die ons van alles verteld over het boek en dan een andere stem die lekker recalcitrant er tegenin ging en allemaal grappige dingen deed en zei. Sound effects, grapjes, woorden die kinderen heerlijk vinden om te zeggen (want ze zijn een beetje stout/fout) en nog meer. Het is geweldig om de ene stem die zien zeggen dat hij het niet wilt zeggen en dat hij weigert en dan die andere die gewoon doet waar hij zin in heeft.
Ik lach echt telkens gewoon dubbel.

Ik moet eerlijk zijn dat ik een beetje bezorgd was om het boek. Het boek is in de vorm van wat normaal een prentenboek is, maar het heeft geen tekeningen, echt niet. Alleen maar woorden. En ik vroeg me toch af hoe dat werkte. Zou het werken? Of is het toch zo leeg? Wel, ik kan nu zeggen dat het af en toe inderdaad leeg is, maar dat de tekst, het breken van de fourth wall, het allemaal helemaal goed maakt. En dat je het op een gegeven moment niet eens erg vindt dat er geen plaatjes zijn. Je vergeet zelfs dat er plaatjes moeten zijn.

Ik denk dat iedereen (niet alleen kinderen) dit boek helemaal geweldig vinden en ik denk dat velen dit boek wel in de collectie willen hebben. Ik weet dat ik dit boek zeker ga kopen. Ik weet nog niet zeker of ik hem in de originele taal wil hebben of in mijn taal, degene waarin ik hem heb gelezen. Misschien neem ik ze wel allebei. 🙂

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen. Lees dit en lig dubbel van het lachen.

5stars_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: