Review for School in Gevaar

Review for School in Gevaar

25587819Ik ben echt een fan van Vivian den Hollander, ze schrijft vaak van die hele leuke boekjes over verschillende onderwerpen. Van sport, paarden, naar boten en school.

Dit boekje was dan ook geen uitzondering, het was erg leuk om te zien hoe de kinderen hun best deden om de school te redden. Ik vroeg me eerst af waarom de klassen samen waren gevoegd, maar toen zag ik de kaart (ja, we hebben een kaart! Misschien niet een complete, maar je kunt genoeg zien om een beeld te vormen) en daar zien we duidelijk op dat dit een klein dorpje is.

We hebben weer een leuke groep karakters, allemaal hebben ze wel iets waar ze goed in zijn. Natuurlijk is er één hoofdpersoon, een heel actief meisje genaamd Guusje. Ik vond Guusje echt een leuk karakter. Ondanks dat ze haar letters door elkaar mixed blijft ze positief en doet ze haar best om iedereen te helpen.

Het was erg leuk om iedereen bezig te zien, en ik moest wel lachen om schoolinspecteur Ramp, um sorry Kamp. 🙂 Vond vooral het stukje mooi dat hij een stukje broek openscheurde en blijkbaar een enorm schattige onderbroek droeg (beertjes!). Niemand die het hem vertelde, wel prachtig hoor.
Ik vond hem een beetje strikt in het begin, maar ik kan me voorstellen dat hij ook alleen het beste wilt voor de kinderen.

De illustraties waren erg leuk en vrolijkten het boek op. Het gaf de karakters meer dimensie, en we zagen ook met eigen ogen hoe de school uit elkaar begon te vallen.

Het einde was leuk, ik vond vooral Guusje haar actie echt briljant, je moet toch echt dapper zijn om dat eventjes te doen.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, dat zou ik zeker doen. Het is echt hartstikke leuk en je merkt dat je gewoon gaat juichen voor de kinderen en de school. Ik weet zeker dat kinderen, maar ook volwassenen dit boek leuk gaan vinden.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: