Review for BENY

Review for BENY

23357354Een geweldig leuk boek over New York. De schrijver verteld ons over New York met een leuke toon, er zijn vaak wat grapjes of taalgrapjes te vinden. Erg leuk gedaan. Er is een goed balans tussen tekst en plaatjes.

Het boek heeft niet alleen heeft het kaarten en informatie en interviews, maar laat het ook rondleidingen zien die je kan doen (+/- 2 paginas met kaart + tijd die het duurt om deze tocht te doen) + informatie over enkele punten die belangrijk zijn.

Enige jammere was dat het wel erg Belgisch georienteerd is. Niet erg, maar er zijn een aantal Vlaamse woorden die ik toch moest opzoeken, en er waren veel referenties naar friet, mosselen, Belgisch bier en wafels. Hartstikke leuk, en het geeft karakter, maar af en toe best verwarrend en af en toe ook net iets te veel van het goede.

Ik vond het ook leuk dat hij zijn vrienden/kennissen heeft gevraagd om hun verhaal te vertellen, en hij geeft ze ook kans om ons tips te geven.

De meeste van de plekken die hij noemt (zoals restaurants) hebben ook tijden, websites en andere informatie staan. Makkelijk en het is heel goed dat hij dit heeft toegevoegd. Dan kunnen mensen zelf de websites bekijken en nog meer informatie ophalen.

Hij geeft ook informatie over subways/metros, over parken, en over andere aspecten van New York. Ik vond ook de fact charts/graphs heel leuk gedaan. Lekkere bite-size facts om snel op te eten. 🙂

Ook nog iets, het boek ruikt zo lekker! (Ja, ik ben een meid die aan boeken ruikt.)

Het boek was ook weer te snel voorbij. Voor ik het wist was ik door het boek heen, en ik wilde gewoon nog meer hebben!

Zeker een aanrader. Heb je interesse in New York? Lees dan dit boek. En ik? Ik ga snel kijken of ik dit boek in mijn collectie kan doen, want helaas moet het boek weer terug naar de bibliotheek.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: