Review for Goud voor Saar en Een knotsgek partijtje

Review for Goud voor Saar en Een knotsgek partijtje

Ik ben best fan van de Supersticks, en toen vond ik vandaag uit dat er ook een Ministicks serie is. Deze boekjes zijn heel klein (mini) en hebben veel illustraties. Het verhaal is kort en leuk en ik denk dat ik maar eens ga zoeken naar de andere boeken in deze serie.

Saar is een leuk kind, ik snap alleen niet helemaal wat ze bij het hockey doet. In zowel het ene deel als het andere deel klaagt ze dat ze het niet leuk vindt, vooral omdat ze er blijkbaar niet zo goed in is. Maar toch heeft ze heel veel plezier er mee als het eenmaal lukt. Het is een beetje verwarrend. Het lijkt me geen goedkope sport, dus ik zou zeggen als het kind niet wilt, waarom geef je het geen keuze? Maar, misschien moet ik niet te hard oordelen. Goud voor Saar is boek 5 en Knotsgek Partijtje is een tussenboek (van wat ik kon vinden), misschien leggen de eerdere boeken wel uit waarom ze bij hockey is gegaan.
Ik vond Saar wel wat minder in Knotsgek Partijtje. Ze was opdringerig en wilde niet echt luisteren naar Mees die heel duidelijk nee zei (vaak) tegen haar als ze aan zijn nieuwe stick wilde zitten.

De illustraties zijn leuk (zoals verwacht van Saskia Halfmouw), en ze voegen heel wat toe in deze leuke boekjes. De illustraties zijn ook lekker kleurrijk, dus kinderen zullen hun ogen kunnen uitkijken.

Zoals ik al zei, ik ga zeker op zoek naar de rest. Ik wil wel eens weten hoe Saar is begonnen met hockey.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: