Review for Fleur heeft de liefste juf

Review for Fleur heeft de liefste juf

9789025852481Weer een leuk boekje (en blijkbaar zijn er verder ook geen boekjes) over Fleur.

Ditmaal gaat het over Fleur die nu op school zit en leert lezen en schrijven. Ik vond het echt leuk om te lezen hoe Fleur langzaam maar zeker leerde woorden te herkennen, en ook al kende ze de betekenis niet, ze las alles wat ze kon. Natuurlijk ging het niet makkelijk, en dat kan ik me heel goed voorstellen, sommige letters lijken ook zo op elkaar! Ik vond vooral de verbazing van dat ze overal woorden zag verschijnen harstikke leuk. Ook haar ouders enthusiasme was geweldig om te zien. Ze hielpen haar echt en stonden echt achter haar om te helpen en haar te complimenteren op de dingen die ze deed.

De juf vond ik ook leuk. Vooral dat ze voor elk kind gewoon de tijd nam, en dat ze iedereen probeerde te helpen. Echt een top juf.

Wat ik wel jammer vond is dat er zo’n tijdsverschil tussen Fleur heeft het kleinste tentje en dit boekje. Het lijkt erop dat er minstens een jaar tussen zit. Ik was af en toe wel even verward omdat ze opeens ergens anders woonde, een baby zusje had en ook al een juf heeft gehad. Heel jammer, misschien heb ik een boek gemist, maar ik kan naast de 2 en nu dus deze geen andere Fleur boeken meer vinden.

Ook iets aparts, als dat Fleur is op de cover, waarom is haar haar bruinig? Door het hele boek heeft ze blond/geel haar.

De illustraties van Annet Schaap zijn weer hartstikke leuk en mooi. Vooral mooi om die pagina-grote illustraties te zien.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: