Review for Vanillevla met Wormen

Review for Vanillevla met Wormen

24696506Een geinig boekje over een ondeugende prinses. 🙂

Dit boek was best leuk, er waren genoeg momentjes dat ik moest lachen, maar het einde vond ik toch een beetje jammer.

De prinses was leuk, en ik kan me voorstellen dat het niet leuk is als je moeder per se moet trouwen omdat haar man/jouw vader opgegeten is door een tijger 5 jaar geleden. Je moeder geeft al minder aandacht (want ze is zo druk) en dan moet ze ook nog eens een man vinden.
Het was briljant om te zien wat de prinses bekokstoofde om die mannen weg te krijgen. Wormen in het eten, doen alsof je verdrinkt en nog meer en meer.
De prinses was wel een beetje verwend, en ik vond het niet leuk hoe ze af en toe met het personeel omging. Vooral de kleine Lakei vond ik erg triest. Hij deed zo zijn best en dan doet zij zo gemeen.

Ik vond Prins Victor echt geweldig. Ik mocht hem vrij snel en toen zekere dingen gebeurde vond ik hem nog leuker en echt geweldig. In tegenstelling tot al de andere prinsen was hij de enige die de prinses zag, het voor haar opnam en tijd voor haar maakte. Hij had makkelijk gewoon met de koningin kunnen zijn, maar hij ging speciaal dingen doen met de prinses.

Ik vond de oma dan weer niks. Te ongeloofwaardig en ik vond haar niet passen bij het boek. Ze speelt een rol, maar van mij had ze gewoon weg kunnen blijven.

En daarom vond ik wat er gebeurde bij het einde niet echt leuk. De prinses ziet 1 keer iemand en draait meteen alles om. Haar plan was echt belachelijk, en dit is ook de reden waarom ik -1 ster doe. Sorry, als dit hele idiote plan en de plotse omslag er niet in hadden gezeten, dan had ik het boek 4 sterren gegeven.
En ja, ik kan me voorstellen waarom ze is omgeslagen, maar ik vond het gewoon niet meer passen en vooral ook omdat de streek veel te veel over de top is.

Het boek heeft ook illustraties. Die geven het verhaal dat beetje extra, en ik vond de illustraties ook heel mooi. Ze leken mij bekend, maar ik zou niet weten of het komt doordat meer mensen deze tekenstijl hebben of dat ik meer boeken van deze illustrator heb gelezen.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, ik denk dat kinderen dit boek heel leuk gaan vinden. Vooral als ze zelf weten hoe het is om een ouder te hebben die opnieuw een vriend of vriendin krijgt.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: