Review for Hier Waakt Oma

Review for Hier Waakt Oma

HEen leuk, grappig boekje, maar ik vond hem ook iets te vreemd voor mijn smaak. Daarom kan ik helaas niet meer geven dan 3 sterren.

Dit lag ook aan dat de verhalen af en toe vreemd afliepen. Zoals op pagina 7: “Meestal zitten wij in Oma’s oude rammelbus en liggen de koffers op het dak. Maar soms…” En dan zou ik iets verwachten wat in de soms past, maar de volgende pagina is dit: “Oma rijdt rustig.” En zo zijn er meer stukjes waar het voelt alsof ik een pagina mis. Vooral als je voorleest voelt het echt niet fijn.

Het verhaal, of eigenlijk meerdere verhaaltjes aanelkaar geregen, was leuk, maar het voelde een beetje te fantasierijk, en ik kan me niet voorstellen dat een oude oma als dit al dit soort dingen gewoon effetjes doet. Maar ik gok dat het jongetje dat onze hoofdpersoon is dit wel allemaal zo ziet.
Ik vond de hoofdpersoon maar zo-zo. Een beetje een vreemd joch die blijkbaar voor een berg bang is en zich verkleedt als een superheld? Of is dit zijn standaard kloffie?

We hebben (natuurlijk) ook iemand die tegen alles in gaat. Een oude man die in het bos woont waar onze familie nu heen gaat. Van hem mag niks, behalve stilte en jagen. Ik vond het uiteindelijk wel jammer dat hij zo als boze man werd neergezet, maar dat er nooit echt een goede reden was waarom. En ik vond het jammer dat het nooit werd opgelost.

De illustraties waren leuk en ik vond het kleurschema echt harstikke leuk gedaan. Oranje en zwart en grijs. Het gaf het verhaal extra dimensie door er bergen platen bij te doen.

Zou ik dit boek aanraden? Mm, ik weet niet. Vanwege de illustraties, ja. Maar voor het verhaal en de karakters? Niet echt.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: