Review for Foeksia en de Heksenhik-ik

Review for Foeksia en de Heksenhik-ik

9789025867621Wat was ik blij om weer een nieuwe Foeksia te zien. En mijn lieve vriendje heeft hem voor me gekocht en gegeven als kadootje. <3

Wat was dit een super leuk boekje zeg. Foeksia heeft de hik en om hem te laten stoppen doet ze iets heeeel stouts. En natuurlijk, het is immers Foeksia, gaat alles mis!

Foeksia is een geweldig karakter en ik vind het hartstikke leuk om haar te volgen, te zien wat ze nu weer uitspookt.
Het is vooral leuk om te zien dat ze verandert met elk boek. Van mini-mini-heks naar gewone mini-heks. Ik vind het leuk om te zien hoe ze zelf verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat alles weer goed komt. Ik heb genoeg jeugdboeken gelezen om te weten dat dit niet iets is wat alle kindjes (magisch of niet) doen.
Ook vind ik het geweldig om Foeksia met haar Papa te zien. Ze geeft echt super veel om hem en zorgt heel goed voor hem (en hij weer voor haar).

De hik hebben is niet leuk, en als het dan ook een besmettelijke hik is… Ik moet er niet aandenken dat een hik besmettelijk is. Dat alles en iedereen hem kan krijgen.

En Tommie is er weer! Ik vind Tommie geweldig, hartstikke leuk dat Foeksia’s beste vriendje een mens is. En dus ben ik blij om hem weer te zien. Dit keer heeft hij een belangrijke en grote rol.

De illustraties zijn, zoals verwacht, heel leuk en geven het verhaal nog even een extra boost zodat het boek nog leuker wordt.

Oh en nog een extra pluspuntje voor de laatste 2 pagina’s van het boek. Leuk om te lezen hoe Paul van Loon op het idee kwam en wat hij heeft gedaan zodat het boek tot leven kwam. 🙂

Dit boek is zeker een aanrader!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: