Review for De Grote Kleine Potvis

Review for De Grote Kleine Potvis

24861276Een prachtig, leuk boekje.

Zoals de blurb ook zegt, dit gaat over een kleine potvis die vindt dat hij groot genoeg is en best wat dieper mag, en ja, dat soort avontuurtjes lopen niet goed af.

Ik vond de Kleine Potvis een leuk karakter, ookal vond ik hem een beetje verwend en vervelend. Zijn ouders hebben hem zo gewaarschuwd en toch duwt ie door en valt ie zelfs anderen lastig of is kleinerend. En ja, hij helpt ze uiteindelijk wel met iets, maar ik vond het nog steeds een beetje jammer dat hij niet zo lief was.

Natuurlijk (en gelukkig) loopt zijn reis niet goed en komt hij (zoals verwacht), in de problemen. Wat er daarna gebeurd is wel leuk, maar ik vond het jammer. Ik had liever zijn ouders gehad die hem flink op zijn kop gaven.

De illustraties waren mooi en ik had veel plezier in het kijken naar de platen. Alleen jammer dat de anatomie van de potvissen een beetje vaag/verkeerd eruit zag. Vooral de mond klopte vaak gewoon niet.

Maar verder zou ik dit boek wel aanraden. Het geeft een leuke les voor kinderen die steeds maar door willen duwen en wat er dan gebeurd. Jammer toch dat het einde dat ik verwachtte er niet kwam.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: