Review for Botje

Review for Botje

97890003392804.5 stars. Ik was gisteren in een boekenwinkel en toen zag ik opeens een nieuw boek van Janneke Schotveld… ja, die moest ik gewoon hebben. 🙂

Dit boek gaat over Bibi en over een klein robotje genaamd Botje.

Bibi was een leuk meisje, ik vond het wel zielig voor haar dat haar moeder zo ver weg is van haar. Natuurlijk, ze heeft een vader, maar ja… die heeft het vaak gewoon te druk met breien en zijn wolwinkel.
Ik vond het heel erg leuk dat Bibi een boekenwurm is en ook een prijs heeft gewonnen omdat ze zo goed kan voorlezen. Ookal ben ik niet haar leeftijd, ik kan me nog goed herinneren toen ik die leeftijd was. Wij hadden toen ook een voorleeswedstrijd (nee, ik won niet) en ik las toen ook al super veel.
En ze was ook nog eens slim en deed zo erg haar best om Botje te beschermen. Het laatste stuk van het boek liet me zien dat ze echt alles over heeft om iemand te beschermen, om diegene te redden.
Ik vond haar vriendschap met Midas erg leuk, ookal komen we er al gauw achter dat Bibi hele grote plannen heeft voor de toekomst. 😉

Botje, ons robotje. Ik vond het een erg leuk idee, een robot die echt leeft en echt kan praten en van alles kan doen. Helaas was Botje alleen erg irritant en had soms last van superioriteitscomplex (vooral hoe ze de hele tijd zat te klagen als Bibi weer eens iets niet kreeg en haar hints zat te geven dat ze haar capaciteit moest verhogen). Ondanks dat Botje vaak zat te doen alsof ze zo slim was, was ze behoorlijk dom. En ik vond haar niet echt geloofwaardig met betrekking op de Rus en het hele gevaar stuk. Sorry hoor, maar in plaats van te luisteren naar Bibi, of gewoon te blijven waar ze is, liep ze rond en bracht zo zichzelf, maar ook Bibi en Bibi’s familie in gevaar.

Ik vond het wel heel leuk dat alles in een wol winkel gebeurde. Die vind je hedendaags nou niet heel vaak. Plus, ik hou van breien, ookal gebruik ik geen wol (allergisch, yay. :\), maar gewoon katoen. En nee, ik ben niet zo geweldig als Bibi’s vader.

Ook Albert Einstein was een leuk iets. Ze hebben het mooi vermomd, maar ik had al vanaf het moment dat Appie’s naam werd gezegd vermoedens. 🙂

Het verhaal zelf is erg leuk, en zeker voor de kinderen zal het best spannend zijn.

Natuurlijk heb ik het boek ook gekocht omdat mijn favoriete tekenaar de illustraties heeft gedaan. 🙂

Ik zou zeker dit boek aanraden. Volwassenen gaan dit boek leuk vinden, maar ik denk dat kinderen het nog leuker gaan vinden. Boeken, robots, sport, een beetje wetenschap en vriendschap.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: