Review for Doei!

Review for Doei!

23667579Wat een geweldig mooi en leuk boek was dit! Prachtige illustraties en een geweldig verhaal.

Toen ik dit boek zag wist ik dat ik hem moest hebben. Gelukkig had de bieb hem en kon ik hem mooi meenemen. Dit is geen lang review, maar een korte zodat ik in ieder geval mijn mening kan geven en kan zeggen dat iedereen die Nederlands kan dit boek moet lezen.

Onze hoofdpersoon Maartje kan fantastisch dromen, en ook daarbuiten is ze erg fantasie-rijk. Ik vond het heerlijk om haar dromen te zien, ze heeft van die prachtige fantasie-riike dromen. Over vliegen, reizen, tijgers, olifanten en zoveel meer. Het was erg leuk om haar zo enthousiast te zien wanneer ze er over praatte of wanneer ze buitenspeelde en alles wat ze droomde nadeed.
Helaas mocht ik haar broer Bor niet zo, wel in ieder geval in het begin. Zodra we weten wat er met hem aan de hand was, had ik medelijden met hem. En ik vond het heel mooi wat Maartje als oplossing bedacht. Zo lief en zo schattig! Echte broer/zus liefde.

De illustraties waren echt heel mooi, je kan gewoon verdwalen in die platen. En je blijft kijken. Want je ziet telkens weer iets nieuws. In het ene zie je Maartje vliegen langs huizen in de vorm van het dier dat er in woont (een tijger die thee drinkt!) en in de volgende vliegt ze over de zee en eilanden.
De kleuren zijn lekker fel en lekker aanwezig.

Het verhaal zelf is mooi, lief en leuk. Ik moest bijna een traantje wegpinken toen we bij het stuk kwamen waar Maartje zo lief was met haar broertje en hem probeerde te helpen.

Een echte aanrader dus!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: