Review for Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?

Review for Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?

23480542Een geweldig leuk en leerzaam boeken over namen.

Ja, ik kon de verleiding toch niet weerstaan om dit boekje te kopen (het was even wat gedoe, want ik was de titel vergeten, gelukkig bestaan er lopende zoekmachines (aka mensen die in boekwinkels werken en precies weten waar je het over hebt in 2 seconden)).

Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? Ja, dat vroeg ik me ook af, serieus, sommige namen vind ik bijna kindermishandeling. Dat arme ding kan zijn eigen naam niet eens uitspreken, en dan heb ik het nog niet eens over leraren, verzorgers en uiteindelijk bazen en collega’s. Om maar even een lijstje te geven van namen waarbij ik me afvraag wat ouders hebben genomen/geslikt/gedronken toen ze die bedachten.
Mijn top 5 van namen die ik niet eens kan uitspreken.

1.Jaere’maijah-Joshua
2.RolliNHCy
3.K-Ci-Ekenedilichukwu
4.Shearis-vyènshally
5.K’Chewaynö

Echt, hoe spreek je die uit, en sorry, maar denk je dan alleen maar aan jezelf of heb je ook wel eens aan je kind gedacht.

Dan heb je ook nog namen als: Crucifix, Tequila, Lovewonder of Swastika. Echt mensen, wat doe je je kinderen aan. Wat is er mis met een normale, gewone, iedereen snapt hem naam?

Verder was het een interessant boekje. Er is veel informatie over namen en de wet, over de geschiedenis van namen kiezen en heel veel meer. Dingen als date sites en namen, maar ook mensen die afkortingen maken van namen. Zoiets als Karel Andrea Teo (K.A.T). Er zijn ook foto’s, geboortekaartjes, grafiekjes en lijstjes.
Dit zorgt zeker voor een mooi geheel, ookal is het af en toe een beetje chaotisch. Zit je een stukje te lezen komt er opeens een lijstje, grafiekje of iets anders tussen.

Het boek zelf is niet erg dik met ongeveer 175 pagina’s waarvan ~150 over de namen gaan en de rest is bronnen/leestips en een inhoudsopgave. Maar ik denk dat dit formaat juist goed is. Het maakt het net een leuk boekje voor tussendoor als je even wat wil lachen of leren.

Het is echt een boek die ik aanraad. Niet alleen aan mensen die geinteresseerd zijn in het onderwerp, maar ook zeker aan ouders. Lees dit voor je denkt dat een naam als B’eland’dfdj een leuke is.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: