Review for Mulberry House

Review for Mulberry House

9789021673424Een leuk boekje, alhoewel ik Marjolein niet altijd mocht, en af en toe best wel een huilebalk vond.

Verder snap ik die ouders ook niet echt helemaal. Leuk dat je voor je werk moet verhuizen hoor, maar kun je dan je kind niet wat extra lessen geven voor ze naar een Kostschool moet die verwacht dat je alles in het Engels doet. En dat een beetje basis Engels echt niet je gaat redden. Sorry hoor, maar ik vond het wel een beetje jammer. Marjolein wordt maar gewoon neergedumpt en moet maar zich behelpen met dingen. En dan verbaasd kijken dat het arme wicht het allemaal niet meer weet of gewoon verdwaald, tijden vergeet en meer.

En ik denk dat dit ook een reden was waarom ik Marjolein niet echt mocht. Ik snapte niet wat zei daar deed, haar Engels was afschuwelijk en ik vroeg me echt af hoe zij het overleefde daar. Ik kan me ergens voorstellen dat ze mensen ontweek, maar sorry, zo geef je ook een verkeerde impressie. En haar gehuil om dat hockey of het school uniform, echt het was gewoon vervelend.

En dan heb ik het nog niet eens of dat wicht genaamd Izzy. God, ik mag dat kind echt niet. En jammer genoeg… zoals je wel zou verwachten, word het wicht er nou niet beter op aan het einde. Ja, ze heeft Marjolein’s pappie gebeld, maar ik denk dat ze gewoon een reden had, zoiets als punten of haar precious reputatie, niet omdat ze Marjolein leuk vond.

Ik snapte niet waarom niemand zijn best deed om Marjolein’s naam te leren. Kom op meiden, ik snap dat het niet meteen gaat, maar na 6 weken noemden ze haar nog steeds Marge of Mario (???). Zij moet wel haar best doen voor alles, maar niemand anders doet dat voor haar. Een beetje jammer.

Maar ik vond de Kostschool-setting wel weer leuk en dat was ook een grote reden om dit boek te lezen. Ik hoop dan ook dat dit niet het enige boek zal zijn over Marjolein, want anders ga ik dit toch minder leuk vinden. We hebben echt maar een paar weken gehad, en veel dingen zijn net begonnen of beginnen nu goed te gaan.
Als standalone zou ik dit boek een 2 raten, wordt dit boek een serie, dan een 3.5 sterren. Dus voor nu laat ik het bij een 3 sterren, en als ik ooit zie dat dit boek een zusje heeft gekregen rate ik het boek wat hoger.

Edit: 28-9-15: Dit boek krijgt dus een zusje, dus hierbij verhoog ik mijn rating naar 3.5 sterretjes.

3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: