Review for Loesje: Onbereikbare doelen gaan zo lekker lang mee

Review for Loesje: Onbereikbare doelen gaan zo lekker lang mee

9789400505384Een nieuwe Loesje, en ik moet toch eerlijk zijn dat ik hem minder goed vond dan de vorige.

Normaal moest ik nog wel lachen of grinniken om de posters, maar dat is nu haast niet. Meestal schud ik mijn hoofd meer en zucht ik om sommige posters.

Ik weet niet, het voelt voor mij niet meer als de oude Loesje. Ik volg Loesje nu toch al 10+ jaren en ik heb ook veel van de oudere boekjes verzameld, misschien ben ik te oud geworden, misschien is het gewoon Loesje die te veel veranderd.

De verhaaltjes (zoals over haar “broertje”) worden ook gewoon oud, vooral omdat je al weet dat die broer al 16 is vanaf het begin, net zoals alle andere karakters wordt hij niet ouder, en dat is niet erg in het begin, maar ik merk na 10 jaar dat ik het jammer vind dat hij en de andere karakters niet opgroeien. Nou, niet opgroeien, ik lieg. Loesje heeft nu 2 kanten. Aan de ene kant zie ik een student (middelbare school of hoger), maar aan de andere kant zie ik ook een idealistische Loesje die overal wel een mening over heeft. En dat zorgt bij mij ook verwarring. Alle andere karakters groeien niet, maar Loesje heeft dus nu 2 kanten.

Dan ook iets wat mijn nooit echt opviel, maar nu wel. Waarom is dit een jaaroverzicht? Waarom komt dit uit in December. Het gaat blijkbaar over een schooljaar (ja nog even nadrukken op het Loesje wel/niet student gedoe). Het boekje eindigt eigenlijk in de zomervakantie… maar komt dus uit in December. En je hebt dus eigenlijk ook dingen van vorig jaar. Erg jammer, en iets wat me tot nu toe niet opviel, maar nu ik de andere boekjes pak, het toch blijkbaar al een tijdje gaande is. Jammer en sneu.

Ook jammer is dat je dat facebook gedoe in je gezicht wordt gestouwd. Het is maar 2/3x, maar het voelt geforceerd en ik vind dat het ook totaal niet past bij Loesje. Leuk dat je een facebook hebt, maar je hoeft het echt niet zo overduidelijk te laten blijken.

We hebben ook nog stukjes dagboek. Ik heb het geprobeerd, maar sorry, ik kom voor de posters, niet voor geouwehoer door een Loesje die niet voelt als Loesje.

Het is jammer, maar ik kijk wel of ik nog verder Loesjes koop. Ik zal het zeker missen, maar deze Loesje is niet meer mijn Loesje. De Loesje die ik graag met mensen deelde, de Loesje die me aan het lachen maakte om haar erg duidelijke mening. De nieuwe Loesje is toch iets te veel, ze kijkt niet meer naar verschillende kanten en ik zag best wel wat dingen die ik erg jammer vond van Loesje.

In totaal, ik zou dit boekje niet aanraden. Lees de posters maar online als je echt wilt weten wat er gebeurde in de wereld en benieuwd naar wat Loesje daar van vindt.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: