Review for Mees Kees op de Planken

Review for Mees Kees op de Planken

9789021673103Jammer dat de blurb een leugen was, oh en de titel/cover ook best wel.

Dreus zei helemaal niks over de maatschappij, dat zei die wethouder.

Ouderen houden niet van wandelen/voorgelezen worden? Bullshit, dat is nergens verteld, en ook nergens iets mee gedaan. Mees Kees en zijn leerlingen besluiten al VOOR dat ze naar de bejaarden gaan dat ze naar de kermis gaan, en de oudjes vinden het allemaal leuk zodra dat magisch wordt voorgesteld.

Enigste wat klopt is dus het Bejaardentehuis + klas en dat er 2 oudere mannen zijn die al 83 jaar (en ongeveer 1000 maanden, hangt er maar net van af hoe lang ze al 5 jaar oud waren) vrienden zijn.

Van de titel en de cover verwachtte ik een boekje over 2 dingen: Toneelstukjes + ouderen. Maar ja, dat gebeurt niet. De enige keer dat Mees Kees op de planken stond is 5 minuten, en een hele pagina, en alleen maar om de ouderen te vertellen dat zijn klas voor Maatschappijleer spul iets voor de ouderen moet doen, en dat datgene een dagje kermis is.

Het verhaal zelf was weer leuk. Ik snap alleen nog niet hoe Mees Kees lesgeeft. Het lijkt mij dat de kinderen op die manier niks leren en straks enorm in de problemen komen als ze naar een normale klas met een leraar/lerares gaan. Ach ja, lijkt me ook leuk om te zien een keer.

En je ziet ook heel duidelijk dat je dit boek NIET als alleenstaand moet lezen, maar echt de serie moet hebben gelezen. Onder al de grappen en grollen van Mees Kees zit er nog steeds een subplot over Tobias, zijn depressieve moeder en het feit dat Mees Kees en zijn moeder semi voor Tobias zorgen, door er voor hem te zijn, eten te maken etc.
En ik kan me best voorstellen dat dat heel verwarrend kan zijn als je gewoon dit boek pakt. Dat je je dan afvraagt: “Wacht, waarom kent Tobias Mees Kees’ moeder?” “Waarom geeft ze zomaar viooltjes?” En: “Waarom is het zo speciaal dat Tobias’ moeder dat heeft geplant?”
Dus ja, al in al, lees de andere boeken in de serie.

Maar het was een leuk boek, alleen jammer van de blurb en de cover. Dat is toch -1.5 ster en daarom geef ik het boek 3.5 sterren.

3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: