Review voor de Vloek

Review voor de Vloek

Goed, ik ben toch blij dat ik heb doorgezet en verder heb gelezen.de vloek.indd

Eerst, de goede dingen:

  1. Het verhaal, een oude heks, verbrandt op de brandstapel eeuwen geleden. Ze neemt nu wraak en hoe. Het was echt spannend (niet altijd, maar daar meer over in de slechte dingen), en ik vond het ook geweldig dat echt iedereen (ouders/leraren/de hele stad) onder de vloek kwam. Ookal was het een beetje te soms. (zie slechte dingen)
  2. De personages. Ze hadden allemaal een rol. Ik moet zeggen dat van iedereen die als POV voorbij kwam, ik Dizzy het meest sympathiek vond. Hij had gewoon iets waardoor ik echt blij was als hij weer sprak/aan de beurt was.
  3. De Cover, echt serieus. Hij is eng, creepy en hij geeft mij kippenvel. En ik niet alleen, ik heb hem aan mijn vriend laten zien en hij was al heel gauw klaar met er naar kijken. 🙂

Nu de slechte dingen:

  1. De POVs, sorry, ik heb niets tegen 3 of 4 POVs, maar ze moeten wel goed gedaan zijn. En dat vond ik niet van dit boek. Je hebt in 1 hoofdstuk soms wel 2/3 keer dat je switcht van POV. Ben je net gewend of weer in het stuk van Persoon 1, switch, welkom bij Persoon 2. Echt verwarrend en ik had gewoon stukken dat ik het boek wilde wegdoen.
  2. Het einde. Leuk idee, maar ja, is het goed of is het slecht? Zal de vloek verder gaan? Zo’n einde heeft iets teveel vraagtekens, en ik zou het liefste een conclusie hebben gezien.
  3. Het feit dat het af en toe best saai was. Soms waren de karakters meer bezig met zichzelf ontdekken dan met een vloek.
  4. De vloek zelf was leuk, maar ik vond het soms een beetje te, teveel overdreven, te vreemd.
  5. Ik vind het ook een beetje jammer dat alle karakters iets hadden. Dizzy is homo, Stella is een beetje apart, Jelle is gehandicapt/verlamd/kan niet goed lopen. Ik had liever ook een karakter gezien die niks had. Niks tegen mensen die homo/vreemd zijn/gehandicapt zijn, maar nu vond ik het een beetje biased. Een leuk iets zou zijn als we bijvoorbeeld Kat of Fatiha. Geef ons ook een stukje van hoe de leerlingen veranderen, nu was het opeens.

Verder een redelijk boek, maar ik zou het nou niet echt aanraden.

3stars

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: