Review for De Koe Die De Waal Over Zwom

Review for De Koe Die De Waal Over Zwom

9789079571260 Dit boek krijgt van mij al een plus (en een ster) voor wat ze in de rechteronderkant hoek van het boekje hebben gedaan.


Je ziet steeds een stukje koe verdwijnen, en als je het boekje doorflipt danbeweegt die koe en zie je ook een andere verschijnen. Een soort mini-tekenfilmpje. Ik heb het in nog geen enkel ander boek gezien, dus echt pluspunten voor originaliteit.  Ik heb een gif/filmpje gemaakt ervan, deze staat onder de review.

Verder een leuk boekje, beetje kort en ook af en toe verwarrend (zo kwam ik pas later achter dat zijn zus gehandicapt is (ik vroeg me al af waarom ze zo reageerde als ze dat af en toe deed)). Ook loopt de tijd een beetje vreemd, ik had bij 70% ongeveer geen idee meer hoe oud de hoofdpersoon was.

Je hebt een aantal stukjes over zijn jeugd, dan hij als puber (met alles erbij, wat ik af en toe niet hoefde te weten) en dan volwassene.

Ik vond het boerenleven thema erg leuk en ik las dan ook met plezier over de koeien en het melken en alle andere dingen. Mijn favoriete verhaal is degene waar de koe ontsnapt en uiteindelijk dus ook wint (ookal ben ik er zeker van dat ze (de boer en de hoofdpersoon) het later nog een keer hebben geprobeerd).

Er waren ook illustraties her en der, en die waren best mooi en gaven het verhaal nog wat extra diepte.

3stars

Bonus GIF:
8u5dw

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: