Review for Spekkie en Sproet 1 tot 11

Review for Spekkie en Sproet 1 tot 11

978 90 216 1538 7Review voor Spekkie en Sproet 1 tot 11.

Ik kwam de serie tegen toen ik boek 11 tegenkwam bij de bieb. Het leek me heel erg interessant, en ik besloot het te lezen. En ja, je ziet wat er is gebeurd, 11 boeken later, en ik heb nu de hele serie tot nu toe gelezen.

Ik kan zeggen, het was een leuke serie, maar het is echt voor kinderen. Veel dingen zijn gewoon hetzelfde, voorspellend en best kinderlijk.

Spekkie was vaak best irritant. 11 boeken en ik had in elk boek wel een paar keer dat ik Spekkie gewoon door elkaar wilde schudden. Ze had vaak geen enkel greintje respect voor haar vriend, sleurde hem (vaak tegen zijn wil) mee naar van alles en nog wat. Leuk dat je wilt speuren meisje, maar je vriend hoort ook een mening te hebben en die hoor je te respecteren.
Ook vond ik het vreemd dat Spekkie zoveel mocht snoepen van haar moeder, en dat ze zelfs in de klas vaak spekkies at.

Sproet daarentegen was een goed karakter, en ik vond het leuk om te zien wat hij nou weer besloot. Ik vond het wel jammer dat we nooit achter Sproets naam komen. Ik geloof er weinig van dat iemand zijn kind Sproet zou noemen dus ik gok dat dit gewoon hetzelfde is dat mensen Marloes Spekkie noemen.
Ik vond het ook jammer dat Sproet vaak gewoon maar meeging met wat Spekkie wilde, ik had graag gezien dat hij wat meer assertief was en wat pittiger in nee zeggen.omsl.SPEKKIE SPROET paniek op het ijs.indd
Maar de serie was verder wel leuk, maar zoals ik al eerder zei, voorspelbaar.
Het begint over het algemeen met iets over Spekkie, dan gebeurt er iets (een overval/een verdwijning/diefstal/of iets anders mysterieus, Spekkie sleurt Sproet met zich mee en samen gaan ze het mystery oplossen, dit vaak gepaard met dat ze in de problemen komen.

Leuk maar na 11 boekjes heb ik het wel gezien. De serie was leuk, maar ik weet niet of ik verder wil lezen. Ik denk dat kinderen van 6/7 tot een jaar of 10 deze serie vast heel leuk vinden. 🙂 Vooral ook vanwege de illustraties die in sommige boekjes ook in kleur zijn.

Totale rating voor de serie: 3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: