Review for Smiley

Review for Smiley

9789461561312Door het hele boek heen had ik het gevoel dat ik het verhaal al kende.

En ik zat al te denken: Misschien heb ik dit boek al eerder gelezen?? Maar een zoektocht wees toch uit dat het boek nieuw was en dus nog niet gelezen door mij.

Pas op het einde (bij de uitleg en zo) vond ik uit dat het verhaal over Brenda Paz ging. En daar heb ik al dingen over gehoord (en waarschijnlijk ook wel eens een documentaire over gezien). Dus dat verklaarde een heleboel waarom alles zo bekend was. Wel jammer, maar ach. 🙂
Nog steeds een goed boek, met ijzersterke karakters waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Het is hartverscheurend dat zo’n jonge meid in een gang komt. Ze wel een beetje naief dat ze dacht dat alles zo lief en rozengeur zou zijn. Helaas komt ze snel achter de realiteit en komt ze al snel in situaties waar zij als jonge meid niet in thuis hoort. Helaas stap je niet meer zo makkelijk uit een gang. Je zit eraan vast. Haar vriendje wordt al snel echt gewoon een klootzak en ook met haar vriendin loopt niet alles zo goed.

Ik vond het bijzonder moedig van haar dat ze de stap maakte om de gang te verraden, en ervoor te zorgen dat mensen in de cel komen.

Alleen.. ja, ook het einde vond ik haar iets te naief en onschuldig en ik schudde mijn hoofd verschillende keren. Ze wordt zwanger van een one-night-stand, en ondanks alles wat de politie doet, maakt ze contact met haar vrienden in de gang… en je kunt al raden wat er dan gebeurt.

De andere karakters in het boek zijn erg interessant. Ik mocht vooral de vriendin het meest, ookal wist ik heel goed dat ze niet 100% te vertrouwen was, ze was al te ver in de gang.

Ik zou dit boek zeker aanraden, echt een prachtig boek. Ik zou ook zeker aanraden om daarna nog wat informatie te lezen over Brenda Paz en wat zij allemaal deed en ook erover na te denken, wat zou jij doen in haar schoenen?

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: