Review for Plaza Pattata 1 tot 9

Review for Plaza Pattata 1 tot 9

9789490983109Review voor de Plaza Patatta Series 1-9.

Ik moet nog steeds een boek van deze serie lezen, helaas is het bijna onmogelijk deze te vinden in de bieb. Dus daar zal ik nog een losse review bijschrijven.

Ik kwam er ook achter dat ik blijkbaar al een paar jaar geleden een Plaza Patatta boekje had gelezen, alleen wist ik toen niet dat het een hele serie was.

Deze serie was echt leuk, in ieder geval de eerste 7 of zo boeken. Daarna gaat het toch bergafwaarts en word het verhaal ook erg hetzelfde. Papa probeert weer wat te koken, gaat weer mis, mysterieuze dingen gebeuren (het maakt echt niet uit waar ze zijn) en de meiden fixen alles door zelf eten te maken en het mysterie op te lossen. Na 9 boeken heb ik het wel gezien en dus hou ik op met deze serie te lezen.

Ik wil ook nog even zeggen dat de laatste 2 boeken 1 ster minder hebben gekregen vanwege de nieuwe tekenstijl. Ik ben echt een fan van Georgien Overwater en haar tekenstijl. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld dat we nu iemand anders hebben, en een tekenstijl die, sorry hoor, behoorlijk slecht is. Misschien vinden kinderen het niet erg, maar ik wel.

OMS Geheim luik.qxdNou, naar de karakters. Ik vond de zusjes echt leuk, alleen werd het een beetje saai na een tijdje. Ik weet dat het zusjes zijn, en zusjes hebben af en toe ruzie, maar hoe Luna af en toe met Lotte omging was gewoon nee. Je bent maar een beetje ouder hoor Luna, je weet dan niet meteen alles.  De ouders, wel ze zijn een beetje vreemd, maar ook leuk. Ik vond de vader echt geweldig grappig, hoe hij een restaurant opent terwijl hij zelf niet kan koken. 🙂

De hele serie is leuk, maar zoals ik al eerder zei, het is allemaal van hetzelfde. Na 9 boeken ben je er toch klaar mee.

Ik zou de hele serie 3 sterren geven.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: