Review for Griezelbus 0 tot 3

Review for Griezelbus 0 tot 3

9789066922778Review voor boek 0 tot 3 (de eerste 4 boeken in de serie).

Alvast een waarschuwing, iets wat ik niet wist, en waarvan ik echt super veel baal: Lees boek 0 niet als eerste. Lees waar het hoort (volgens mij bij boek 4 of 5). Als je het daarvoor leest spoil je het eerste, tweede en ook best wel het derde boek. Ik baal er nog van, want boek 1 en 2 hadden nu geen verrassingen meer voor me. Ik wist wat er ging gebeuren en hoe het verder ging. En ook over objecten, of wat Beentjes is. Allemaal gespoiled. 🙁

Boek 1 was leuk, ik vond het idee erg leuk. Een griezelbus, Kinderboekenweek en dan een klas die vast komt te zitten. 🙂 Helaas moet ik zeggen dat ik in dit boek vooral het hoofdverhaal (ze zitten vast in een bus + monsters) leuker vond dan de verhalen die Onnoval vertelde. Mijn favoriete persoon? Liselore en haar magische handtasje waar echt alles uit kwam. 🙂

Boek 2 was ook leuk, maar ik kwam er nou niet echt achter hoe oud de hoofdpersonen waren. Als ik zo boek 3 zie, dan moeten ze 12 zijn geweest, maar ze kwamen voor mij meer over als 14 tot 16. Dat kwam ook hoe ze zich gedragen, en ook omdat, sorry, maar ik niemand ken die op zijn twaalfde nog even gezellie buiten mocht zijn in het donker en even gezellie een autokerkhof op kunnen gaan. Hier was trouwens het omgekeerde waar. Ik vond de verhalen die werden 9789066921641verteld beter dan het hoofdverhaal. 

Boek 3, die vond ik toch het leukste tot nu toe. Zowel het hoofdverhaal als de korte verhaaltjes waren leuk verteld. Alleen jammer dat het einde weer zo heerlijk voorspelbaar is. 🙁

Ik ga zeker de rest van deze serie lezen, en natuurlijk hopen dat het wat minder cliché wordt. 🙂

Totaal rating voor boeken 0 tot 3: 3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: