Review for Debet

Review for Debet

9789041422989Ik heb de eetclub vele jaren geleden gelezen, en die vond ik fantastisch. Ik had alleen nooit verwacht dat er na zoveel jaren nog een vervolg zou komen.

Iedereen is nu 10 jaar ouder, maar je kunt zo het verhaal instappen alsof je niks hebt gemist. Ik wist zelf niet eens dat het 10 jaar geleden was, voor mij voelde het gewoon alsof het hele gedoe met de Eetclub net was gebeurd of dat er maar een kleine hoeveelheid tijd tussen zat. Dus pluspunt voor dat.

Het boek begint meteen spannend met de man van Karen die zelfmoord pleegt, waarom? Daar komen we langzaamaan achter. Karen komt er al snel achter dat haar man haar en de kinderen uit zijn testament heeft geschreven. En dat hij iemand vertrouwde met die zaken waarvan zij dacht dat ze die hadden achtergelaten in een verleden. Ze moet verhuizen en neemt een aanbod aan van Simon. Ik dacht eerst dat dat erg stom was, maar toen vond ik uit waarom, en toen was ik aan het juichen.

De karakters waren fantastisch. Karen was echt super en ik mocht haar in dit boek zelfs meer dan in het eerste (in het eerste vond ik haar een beetje zwak en te makkelijk met dingen), ze is echt opgegroeid en heeft een ruggegraat gekregen. Ik vond het heerlijk om samen met haar te speuren naar wat er nou is gebeurd, vond het spannend dat ze terug ging naar waar het allemaal begon, het dorpje van de eetclub. Jammer alleen van dat een dingetje wat er gebeurde, maar ach, verleiding is zo sterk en met alles wat er gebeurde… ach ja. Nog steeds jammer hoor.

Simon was wel nog steeds Simon, en nog steeds een geheimzinnig figuur waar je toch niet echt op kan vertrouwen.
De andere karakters waren allemaal interessant om weer te zien, en te zien dat ze allemaal ouder zijn geworden, maar toch dat ze van binnen veelal hetzelfde zijn gebleven.

Karen’s kinderen waren trouwens echt 100% puber zeg. Jeetje, op sommige momenten vond ik ze wel aardig, maar vaak ook niet. Ik vond ze vrij grof tegen hun moeder.

Het mysterie en waarom iedereen nou dood ging of werd bedreigd, waarom iedereen bang was, was erg goed, en ook best wel geloofwaardig, hoe vaak gebeuren dit soort dingen nou niet?

Ik ben erg blij dat ik het boek kon lezen, het heeft bijna 2/3 maanden geduurd voordat ik hem van de bieb kreeg en daarna heb ik hem vrij snel verslonden.

Ik kan niet wachten op meer Saskia Noort boeken, hopelijk volgt er weer een snel!

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: