Review for Spoorloos

Review for Spoorloos

9789044820812Interessant boek, maar een beetje erg jammer dat je het tweede boek MOET lezen om te weten komen wat er nou is gebeurd.

Ik haat het als schrijvers dat doen. Als nou het eerste deel een beetje spannend was, dan is het niet erg, maar ik was behoorlijk blij toen ik door het boek heen was.

Ik heb nu alleen tig duizend vragen:
Waarom al die groepen? Waarom moet iedereen bij een groep?
Waarom zijn sprookjes zo prominent in het verhaal?
Waar is iedereen?
Waarom zijn slechts enkele jongeren overgebleven, zijn ze allemaal Potentiëlen of zitten er ook andere groepen tussen?
Hoe zit het in de rest van de wereld? Is het alleen Finland of ook de rest van de wereld?

En nog meer vragen.

De karakters waren zo-zo. Emmi was wel een goed karakter, en ik was blij om te zien dat ze haar onzekerheid overkwam, zich meer zichzelf voelde en niet te negatief was rond het middenstuk van het boek.
Atro, ik weet nog steeds niet wat ik van hem moet denken, maar laat ik het zo zeggen, gebaseerd op het laatste stuk? Klootzak. Je weet de gevoelens van een meisje, je hebt haar zelfs gezoend, en je duikt maar meteen op een ander meisje? Wat?
Onerva, interessant meisje, maar ook een beetje te veel aanwezig, te baldadig. En ze doet hetzelfde bij Emmi als dat iemand haar heeft aangedaan. Heel jammer. 🙁

Verder, plus punten voor de cover, alleen jammer van de sticker. Die verpest toch wel de cover.

Dus, ja, ik moet dan maar het tweede deel lezen, die wel uit is maar nog nergens in een bieb te vinden is. 🙁 Laten we hopen dat tegen de tijd dat ik boek 2 kan lezen, dat ik nog genoeg interesse heb in de serie.

Zou ik dit boek aanraden? Nee. Dat zou ik niet.

3stars, waarvan een ster voor de cover is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: