Review for Een Jaar Offline

Review for Een Jaar Offline

Een Jaar Offline Een prachtig verhaal over een man die besluit voor een jaar alles offline te doen. Geen Facebook, geen mails, geen twitter, geen mobiele telefoon.


Hoe zijn vrienden het een beetje vreemd vinden, en soms ook best irritant, maar hoe ze hem ook ondersteunen en helpen motiveren.

Ik vond het nog mooier dat tegenwoordig praktisch alles wat met de overheid of andere instanties alleen maar per internet/online kan. Zoals toen hij naar Amerika wilde gaan, en de erachter kwam dat als hij een visum/ticket om Amerika in te mogen, wilde hebben dat dat maar online moest. Wat hij dus niet kan en hij het dus moest opgeven. Ook de belastingsdienst was wel mooi, hoe hij echt via, via, via uiteindelijk iemand vond (die niet te duur was) die wel eventjes wat nulletjes wilde neerzetten zodat hij niet in problemen kwam.

Ik vond het ook leuk dat we interviews hadden met verslavingshulp, tips hadden over offline gebruik. Die maakten het boek nog even wat echter en leuker.

Ik heb zeker genoten van dit boek, ookal vond ik het laatste stuk wat zwakker en kwam ik daar moeilijk door heen.

Zeker een aanrader voor mensen die het wel leuk vinden om over experimenten te lezen, of mensen die gewoon een leuk boek zoeken. 🙂

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: