Review for Balotje bij de dokter

Review for Balotje bij de dokter

Balotje bij de dokter Een heel kort, maar best schattig boekje over het meisje Balotje. Ook dit boekje staat in de 2014 Top 10 van Prentenboeken.


Ik moest wel even wennen aan de tekenstijl. Op sommige plekken lijkt het wel of de tekenaar met vetkrijt is gaan tekenen. Op sommige platen zie je duidelijk potlood/verf. Het was allemaal vrij simpel getekend, maar heeft toch een zeker charme.

Nu op naar Balotje, wauw, dat meisje is zeker niet op haar mondje gevallen zeggen. Ze weet wat ze wilt, en ook tegen de dokter blijft ze dapper en sterk, ook al zie duidelijk dat ze niet naar de dokter wil gaan. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee, en de dokter is geweldig. Hij speelt mooi met haar mee (ze is immers verkleed als zuster), is heel aardig en uiteindelijk gaat Balotje gewoon blij weg met een mooie groene mitella.

Ook de tante vond ik geweldig, hoe ze gezellig mee doet met Balotje, en hoe ze Balotje en Zusje verwend met leuke dingetjes als de twee op bezoek zijn.

Een ding vraag ik me af, waarom is Zusje’s gezicht helemaal roze? Dit is voor het eerst dat ik over Balotje lees, maar ik zie niemand anders met zo’n roze gezicht.

Verder ga ik zeker de rest van deze boekjes zoeken en ze lezen. 🙂

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: