Review for Banga Slet

Review for Banga Slet

Banga Slet Dit was een best heftig boek, ookal had ik gebaseerd op de blurb, erger verwacht en niet zo’n einde.
Ik had medelijden met Luna, je zou maar zo’n moeder hebben die meer geeft om haar eigen hoge doelen dan om haar kindje. Haar kind die duidelijk gewoon verpleegster wilt worden, en niet hoger dan dat. En wat is daar mis mee? Ze kan toch altijd, als ze dat wil, verder studeren?
En ja dan gaat alles mis als ze op een nieuwe school wordt gezet. Waar ze vrijwel meteen wordt gepest door een groepje. Gepest op haar uiterlijk, gepest over het feit dat ze van een nonnenschool komt en meer.

Het boek was wel wat verwarrend omdat het tussen meerdere personages wisselde. Luna de ene keer, de andere keer een leraar, of een van de pesters, of zelfs de moeder. Ik had liever gehad dat het duidelijker was wie er nu aan het praten was, en niet poef opeens.

Ik vind ook dat de school nou niet veel goeds deed. Ze kwam uiteindelijk er mee uit dat ze zich niet goed voelt en gaf ook namen. Wat doet de school? De volgende dag bespreken in de klas. Waardoor iedereen weet wie er heeft geklikt, want ja, zo denken ze wel. Het is jammer dat scholen niet leren dat dit niet de goede aanpak is. Geloof me, ik weet genoeg over dat dit gewoon niet werkt, en het voor de gepeste 10x of meer erger maakt. Vreselijk.

Ik snap alleen niet helemaal waarom ze voor Banga Slet als titel hebben gekozen. Aangezien maar een heel klein stukje over het fenomeen Banga Slet gaat en de rest van het boek gaat over het pesten van Luna, hoe Luna zich voelt en dat soort dingen.

Maar een redelijk boek. Beter dan ik had verwacht in ieder geval.

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: