Review for Het land van de grote woordfabriek

Review for Het land van de grote woordfabriek

Het land van de grote woordfabriek Dit was echt een super prachtig en magisch boek.

Het land zelf, ik vond het best wel onderdrukkend, alsof het een oorlogsland betrof, maar nee, hier heerst een woordenfabriek, een fabriek die woorden uitspuugd, en ook de enige is die dat mag doen.

Als je wilt praten kun je woorden kopen, of je kunt ze vangen of goedkoop vinden, maar dat zijn over het algemeen toch niet echt goede worden. Appelsapmakerij of dromedariszadel, daar kan je toch niks mee?

Onze hoofdpersoon heeft een oogje op een meisje. Hij wil haar zeggen dat hij van haar houdt, maar dat kost geld, dat heeft hij niet. Toch heeft hij voor haar 3 woorden gevangen. 3 woorden die heel veel betekenis hebben.

Ik vond het echt geweldig dat die 3 woorden goed overkwamen, dat het meisje dat liever hoorde dan de liefdesbekenning van de rivaal. Dat laatste stukje, nou daar kwamen toch echt wat traantjes en ik ging even awwwwwww. Die twee die komen er wel.

De platen in het boek waren prachtig, over het algemeen toch wat rustiger, niet uitbundig, veel grijs/bruin en zo, maar aan het einde krijg je een heel nieuw stuk kleur, passend bij het verhaal.

Het idee van een woordenfabriek die er voor zorgt dat niemand kan praten, dat was echt super creatief en leuk bedacht.

Ik ben heel blij dat ik het boek heb gekocht. En ik raad het zeker aan voor iedereen, jong of oud. Iedereen zal het toch prachtig vinden.

5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: